Andakt for søndag 9. mai 2021

Her kan du laste ned eller lese pastor Beatrice Johansson sin andakt for søndag 9. mai. Denne søndagen skulle menigheten hatt en utflukt, men det er jo avlyst pga pandemien.

Andakt for menighetstur søndag

Innledning

Denne søndagen skulle være en dag for menighetstur. Dette skjedde imidlertid ikke, men kanskje vi kan ta en liten reise inn i livene våre. Som mange uttrykker, er livet en reise med opp- og nedturer. I både vårt fysiske og åndelige liv har vi gått gjennom forskjellige kapitler med forskjellige opplevelser. Noen av kapitlene er spennende, men noen er deprimerende. Kanskje det hjelper denne søndagen å stoppe, ta en penn og papir og markere milepælene i livet ditt.

En reise

Livet er som en reise, Tatt i tog
Med et par reisende, Ved hver vindusrute.
Jeg kan sitte ved siden av deg, Hele reisen gjennom, Eller jeg kan sitte et annet sted, Aldri å kjenne deg.
Men hvis skjebnen skulle gjøre meg, Å sitte ved din side, La oss være hyggelige reisende; Det er så kort tur. Dikter: Dr. M. Coleman Harris
Min reise

Start med året du ble født, det var et flott landemerke. Så kan du skrive eller tenke på årene som store hendelser skjedde i livet ditt. For eksempel når du begynte eller fullførte et eller annet utdanningsnivå. Noen utfordringer du har hatt og spennende øyeblikk. Hvis det er en positiv hendelse, merker du året høyere på papiret. Hvis du hadde en negativ hendelse, vil du markere året på undersiden. På slutten av å markere årene med forskjellige hendelser, prøv å bli med prikkene for å lage en graf som viser din livsreise. Det blir en kurve med opp- og nedturer som viser din livsreise til nå, noe du kan reflektere over når du tenker på tekstene for i dag.

Det er mange eksempler i Bibelen der vi kan tegne en graf for å vise hvordan livet deres var. Jeg tenker på mennesker som Abraham, Sarah, Jona, Josef, Daniel, Rebecca, Rakel, Peter, Paul. Kanskje du kan velge å knytte livet ditt til en av disse bibelfigurene eller en annen som ikke er oppført her. Hvordan har du klart å overvinne utfordringer, spesielt når du var på ditt lave punkt i din livsreise? Hva lærte du da du gikk gjennom de tøffe og gode tidene?

Josefs livsreise 1 Mosebok 37

Historien om Josef er en av de livsreisene som hadde mange vendinger, både gode og tøffe opplevelser. Kapittel 37 er en begynnelse på reisen som strekker seg frem til kapittel 50 da Jakob, faren til Josef døde. Noen av milepælene i Josefs livsreise inkluderte:

1. Han var Jakobs favoritt sønn.
2. Hans sjalu brødre solgte ham som slave til Egypt.

3. Potifar kjøpte Josef, satte ham til å styre sitt hus og lot ham ta hånd om alt han eide.
4. Kona til Potifar anklager ham opp etter å ha prøvd å forføre ham. Han ble kastet i fengsel. 5. Han tolket kongens drøm og ble forfremmet til å være statsminister i Egypt.
6. Han gråt da han møtte brødrene sine i Egypt etter 20 år.
7. Han tilgav brødrene sine for alt de hadde gjort, og han priste Gud.

I likhet med Josef har hver og en av oss milepæler i livet som minner oss om Guds trofasthet. Hvordan forbereder vi oss, og hva skal vi gjøre for å lykkes i reisen i vårt daglige liv? Vennligst se videoen nedenfor hvis du har internett. Videoen viser noen av kjendisene i Norge på tur til Lofoten. https://youtu.be/u_cuQUzby5w

Vi kan lære noe fra denne videoen

• Vi bør forberede oss på vår daglige reise. Tren for din fysiske helse og be om åndelig helse som forberedelse til livsreiser.

• Omgi deg med mennesker som kan støtte deg på reisen, og vær hyggelige mot hverandre. • Noen ganger kan fokus på utfordringene rundt deg skremme deg, fokuser på målet ditt.
• Gled deg over de små og store prestasjonene du gjør, de vil oppmuntre deg til å være sterk. Vår Herre Jesu Kristi nåde, Guds kjærlighet, og Den Hellige Ånds samfunn være med deg!